pressmeddelanden
September 24, 2024
pressmeddelanden
September 24, 2024
uttalande

Andreas Nordbrandt utsedd till ny styrelseordförande för SMP Parts

Styrelsen för SMP Parts har glädjen att meddela att Andreas Nordbrandt har utsetts till ny styrelseordförande. Andreas är en viktig strategisk rekrytering som ska stödja SMP internationella tillväxtresa och arbeta nära den nytillsatta VDn, Monika Gutén, för att driva företagets fortsatta expansion och framgång.

Andreas Nordbrandt är civilingenjör i maskinteknik och har en omfattande erfarenhet från industrin genom både operativa roller och styrelsearbete. Han är för närvarande styrelseordförande för Alleima och styrelseledamot i Sandvik samt styrelseordförande i SaltX Technology. Tidigare har han haft betydande operativa ansvarsområden, bland annat som divisionschef inom Atlas Copcos och senare Epirocs verksamheter. Hans långa erfarenhet inom både strategiska och operativa områden samt hans breda internationella erfarenhet kommer att vara mycket värdefull för SMP Parts framtida arbete och utveckling.

"Jag ser fram emot att ta mig an denna nya utmaning och bidra till att SMP Parts fortsätter att växa och stärka sin position på marknaden, inte minst internationellt." säger Andreas Nordbrandt. "Företaget har en stark portfölj av produkter och tjänster som möter kundernas behov inom säkerhet, effektivitet och hållbarhet. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen och ledningsteamet för att driva SMP framtida utveckling och expansion." tillägger han.

"Vi är mycket glada att välkomna Andreas som ny styrelseordförande," säger Stefan Karlsson, avgående styrelseordförande för SMP Parts. "Andreas erfarenhet från både operativa verksamheter och strategiskt styrelsearbete kommer att vara en stor tillgång för företaget. Vi ser fram emot att tillsammans med Andreas fortsätta arbeta för SMP långsiktiga framgång och innovation."

Om SMP Parts:

SMP grundades på 1980-talet i Sverige och är en ledande helhetsleverantör av redskap för grävmaskiner (t.ex. tiltrotatorer, snabbkopplingar och skopor). Med produktion i Ilsbo, Sverige, erbjuder SMP sina kunder en integrerad lösning för ett smart redskapsekosystem. Tiltrotatorer och hydrauliska snabbkopplingar växer strukturellt på grund av automatiseringen av byggmarknaden, ökat fokus på energieffektivitet samt brist och höga kostnader för arbetskraft. Produkterna kännetecknas av flexibilitet och säkerhet, vilket möjliggör snabba och säkra byten mellan olika uppgifter och verktyg, vilket sparar tid, maximerar effektiviteten och ökar kundernas säkerhet.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Nilsson, Partner

daniel.nilsson@mvi.se / +46 (0) 70 655 78 52

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
October 10, 2024
nyheter
October 10, 2024
MVI stärker teamet med rekryteringen av Lisa Reenbom
pressmeddelanden
October 3, 2024
pressmeddelanden
October 3, 2024
MVI tillkännager försäljning av Biototal Group
pressmeddelanden
September 24, 2024
pressmeddelanden
September 24, 2024
Andreas Nordbrandt utsedd till ny styrelseordförande för SMP Parts