October 21, 2024
October 21, 2024
uttalande

Den 18 oktober 2024 undertecknade MVI ett aktieöverlåtelseavtal (SPA) för avyttringen av European Convenience Food ("ECF"). Köparen, Lambert Dodard Chancereul (“LDC”), är en ledande livsmedelskoncern med betydande expertis inom sektorn. Detta är resultatet av en strukturerad M&A-process ledd av Houlihan Lokey.

ECF har vuxit till att bli en nyckelaktör på den europeiska marknaden för convenience food sedan förvärvet 2013. MVI har arbetat nära med ECF styrelse och ledning för att driva tillväxt och expandera närvaron över hela Europa. Genom organisk expansion och strategiska förvärv har ECF ökat sin marknadsandel, stärkt sin produktportfölj och utvecklat en skalbar affärsmodell.

ECF har utvecklats från att vara ett regionalt företag till en paneuropeisk aktör och har dragit nytta av strategiska investeringar i produktionskapacitet, produktinnovation och hållbara metoder. Företaget är väl positionerat för framtida tillväxt, särskilt med tanke på den ökande efterfrågan från konsumenter på högkvalitativa, färdiglagade måltidskomponenter.

Förvärvet av LDC utgör en stark strategisk matchning, då LDC vill ytterligare expandera sin närvaro på den europeiska marknaden för bekvämlighetsmat. MVI tror att LDC omfattande branscherfarenhet, tillsammans med dess operativa skala, kommer att ge ECF en solid plattform för nästa tillväxtfas.

"Vi är stolta över vad ECF har uppnått under vårt partnerskap. Företaget har vuxit till en ledande aktör inom bekvämlighetsmatssektorn, stöttat av ett erfaret ledningsteam, en stark produktportfölj som har växt inom det vegetariska segmentet och ett ökat fokus på hållbarhet," säger Stefan Karlsson, Partner på MVI.

M&A-rådgivare för transaktionen var Houlihan Lokey, med Roland Berger som kommersiella rådgivare, Deloitte som finansiella rådgivare och Poellath/NOERR som juridiska rådgivare åt ECF aktieägare genom hela försäljningsprocessen. Affären förväntas slutföras före utgången av 2024, under förutsättning att regulatoriska godkännanden och sedvanliga slutförandekrav uppfylls.

MVI är fortsatt engagerade i att identifiera och utveckla företag med hög potential som adresserar centrala teman som hållbarhet och demografiska förändringar.

Om MVI:

MVI är en ledande private equity-investerare i små och medelstora företag. Vårt mål är att fungera som en katalysator för tillväxt och att bygga långsiktigt starka företag i Sverige och resten av Norden. MVI arbetar aktivt med värdeskapande i sina portföljbolag och drar nytta av sitt breda nätverk av entreprenörer och företagsledare. MVI är känt för sin förmåga att identifiera egna investeringsteman och leverera hög avkastning på sina investeringar. För mer information om MVI och dess strategiska investeringar, besök www.mvi.se.

För ytterligare frågor eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Stefan Karlsson, Partner
stefan.karlsson@mvi.se / +46 (0) 70 601 00 39

FÖRFATTARE
fler nyheter
October 21, 2024
October 21, 2024
MVI avyttrar European Convenience Food (ECF) till Lambert Dodard Chancereul
nyheter
October 10, 2024
nyheter
October 10, 2024
MVI stärker teamet med rekryteringen av Lisa Reenbom
pressmeddelanden
October 3, 2024
pressmeddelanden
October 3, 2024
MVI tillkännager försäljning av Biototal Group